Κάθε πότε πρέπει να κάνω service το αυτοκίνητό μου;

Όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πρέπει να κάνουν service σε αυτά τόσο για την ασφάλεια των επιβατών, όσο και για την ορθή λειτουργία του οχήματος τους.

Το service ή αλλιώς η γενική συντήρηση του αυτοκινήτου μας συνίσταται να γίνεται περίπου μια φορά τον χρόνο ή διαφορετικά όταν συμπληρωθούν περίπου 15.000 με 20.000 χιλιόμετρα, ανάλογα με τον τύπο του κάθε οχήματος.

Ειδάλλως, αν δεν είμαστε σίγουροι, καλό είναι να συμμορφωνόμαστε με τις υποδείξεις του εκάστοτε κατασκευαστή κάθε οχήματος. Επίσης, όταν καθοριστεί το πότε πρέπει να γίνει service στο αυτοκίνητό μας, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψιν μας τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει και το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από το προηγούμενο service.

Στα περισσότερα αυτοκίνητα γίνεται ένα μικρό και ένα μεγάλο service, όπου ισχύουν άλλοι έλεγχοι και εργασίες.

Για παράδειγμα, στο μικρό service συνήθως γίνεται μόνο αλλαγή λαδιών μαζί με κάποιους βασικούς ελέγχους, ενώ στο πλήρες service ελέγχονται σχεδόν τα πάντα.

To μεγάλο service περιλαμβάνει αλλαγή φίλτρου λαδιών, φίλτρου βενζίνης, φίλτρου αέρος, φίλτρου A/C και λεπτομερής τεχνικός έλεγχος. Επιπλέον, συνίσταται να κρατάμε ενήμερο το βιβλίο συντήρησης (service) του οχήματός μας για να γνωρίζουμε πάντα τι είδους συντήρηση χρειάζεται το αυτοκίνητό μας.

©2021 thebestforyourcar.gr is made with by